Google + Facebook Linkedin Instagram Twitter Email Phone Search Plus Minus Download print
Hvidovre Hospital
02. august 2017

Høyrup & Clemmensen har fagentreprise på Europas bedste energirenoveringsprojekt

Hvidovre Hospital er ved at blive energioptimeret for 163 millioner kroner i et ESCO-projekt, som Siemens står bag. Høyrup & Clemmensen har æren af at være en del af det store energirenoveringsprojekt og har ansvaret for at udskifte 14.500 lysarmaturer og installere intelligente belysningsanlæg. Projektet har netop vundet prisen European Energy Service Award (EESA) som Europas bedste energirenoveringsprojekt.


Energirenovering i international klasse

ESCO-projektet skal sikre det 245.000 kvadratmeter store hospital en årlig energibesparelse på 33 procent. Besparelsen på energiregningen finansierer renoveringen, der både omfatter energiforsyninger fra solceller, LED-belysning og et varme-lager.

Det ambitiøse ESCO-projekt på Hvidovre Hospital følges med opmærksomhed ude i verden, og ved EESA’s gallaaften i Berlin for nyligt vant projektet prisen som Europas bedste energirenoveringsprojekt. Høyrup & Clemmensen er stolte af at være en del af det unikke projekt.


Installation af intelligente belysningsanlæg
Energioptimeringsprojektets største fagentreprise er el-entreprisen, som Høyrup & Clemmensen står for. Den 1. november 2016 begyndte 14 af Høyrup & Clemmensens elektrikere at udskifte de 14.500 lysarmaturer til langt mere energieffektiv LED-belysning. Forinden blev mange timer brugt på at planlægge logistikken. Derudover har Høyrup & Clemmensen været med til at projektere og designe hospitalets nye intelligente belysningsanlæg.

Projekt- og logostikplanlægningen er en af de udfordringer, Høyrup & Clemmensen har løst i arbejdet med entreprisen, så arbejdet kan udføres effektivt i hospitalets lange gange. Fra den ene ende af hospitalet til den anden er der 500 meter.


Halvvejs i projektet
Energirenoveringsprojekt har været længe undervejs. I januar 2016 underskrev Siemens og Hvidovre Hospital kontrakten på, at selve renoveringen kunne sættes i værk. Forud for det var gået et år med bygningsanalyser og udarbejdelsen af et katalog over de mulige renoveringsarbejder, der kunne give den størst mulige energibesparelse. Nu er projektet altså hædret – og endda før energirenoveringen er færdig. Høyrup & Clemmensen er godt i gang med arbejdet. Projektet er ca. halvvejs og forventes afsluttet ved udgangen af 2018.

Høyrup & Clemmensen har stor erfaring med at udføre opgaver på hospitalet, da vi til daglig servicerer hospitalets el- og adgangskontrolanlæg. Hospitalets adgangskontrolanlæg omfatter efterhånden over 500 døre og er en vigtig del af infrastrukturen og sikkerheden på hospitalet.


Læs mere om det store energirenoveringsprojekt på Hvidovre Hospital her
.


Foto: Bjarke Ørsted