Google + Facebook Linkedin Instagram Twitter Email Phone Search Plus Minus Download print
13. december 2016

Høyrup & Clemmensen bag bygningsautomation i kultur- og idrætscenter

I det nyopførte Vig Kultur- og Idrætscenter i Nordvestsjælland reguleres ventilationssystemet automatisk og dermed sikres et behageligt indeklima for de besøgende.

Høyrup & Clemmensen har installeret bygningsautomationsdelen i centrets svømmehal, sportshal, fitnesscenter og kontorlokaler.

”Vi har implementeret VAV-styring af ventilationsanlægget. Det har stor betydning i svømmehallen, hvor temperaturen reguleres automatisk efter bassintemperaturen. Ventilationssystemet recirkulerer 20.000 kubikmeter luft i timen. Luftfugtigheden i svømmehallen afgør, hvor meget frisk luft ventilationssystemet blæser ind i svømmehallen. Systemet kan blæse op til 10.000 kubikmeter frisk luft ind i timen,” fortæller Casper Kjærsgaard, der er projektleder hos Høyrup & Clemmensen, og fortsætter:

”Vi har derudover installeret røgspjæld i ventilationssystemet, der i tilfælde af brand automatisk afgrænser røgspredningen.”

Den gamle sportshal i Vig nedbrændte den 7. august 2012. I øvrigt som følge af en brand i en teknisk installation. Efter længere tids planlægning og høringer blev byggeriet af en ny idrætshal påbegyndt i maj 2015. Høyrup & Clemmensen er underleverandør på projektet, og i sommer blev vi færdige med vores hovedopgave.

”Vi har kun kørt med de nye systemer i sommer- og efterårsmånederne, så vi glæder os til at prøve dem af i løbet af vinteren. Vi bruger allerede muligheden for at styre temperaturen. Det er vigtigt, når der er 500-600 mennesker i hallen. Før sad gæsterne og svedte tran, når hallen var fyldt,” siger Jane Larsen, der er daglig leder af Vig Kultur og Idrætscenter.

Høyrup & Clemmensen har brugt åbne standarder på hele systemet. Det bevirker, at anlægget kan serviceres af en bred vifte af installatører. Det giver kommunen ekstra fleksibilitet i driften af idrætshallen. Indtil nu har det kun været nødvendigt med små justeringer i de nye installationer, forklarer Jane Larsen:

”Casper Kjærsgaard har været heroppe og forklare os, hvordan vi skal bruge de nye installationer. Der er nogle få børnesygdomme, men vi får god service hos Høyrup & Clemmensen, og de er nemme at få fat på, når vi har spørgsmål.”

Vig Kultur- og Idrætscenter blev officielt indviet den 12. august. Den nye hal er tegnet af White Arkitekterne og opført af hovedentreprenør BNS B. Nygård Sørensen. Høyrup & Clemmensen har udført opgaven med ventilationssystemet i samarbejde med Alvent A/S.