Google + Facebook Linkedin Instagram Twitter Email Phone Search Plus Minus Download print
tom lindquist til web
26. april 2016

Høyrup & Clemmensen leverer rekordoverskud

Høyrup & Clemmensen opnåede virksomhedens hidtil bedste resultat i 2015. Ledelsen anerkender medarbejdernes gode arbejde og deres andel i det historiske resultat med en ekstraordinær bonus.

”Det er medarbejderne, der skaber resultaterne.” Sådan lyder forklaringen på, at elinstallationsvirksomheden Høyrup & Clemmensen efter et historisk godt resultat vælger at udbetale over fem procent af årets overskud som ekstraordinær bonus til virksomhedens 118 medarbejdere.

Det seneste regnskabsår blev med et overskud på 11,6 millioner kroner det bedste i Høyrup & Clemmensens hundredårige historie. Overskuddet er mere end fordoblet i forhold til 2014, hvor resultatet endte på 4,9 mio. kroner. Høyrup & Clemmensens direktør tilskriver succesen medarbejderne og den øgede produktivitet.

”Resultatet tager udgangspunkt i et højt aktivitetsniveau, derudover har vi har reduceret vores spildtid ganske betragteligt, så vi nu fakturerer størstedelen af arbejdstimerne. Vi har minimeret sygdom og haft en kritisk tilgang til vores entreprisemarked. Vi tager kun de opgaver, som vi har ressourcer og kompetencer til,” fortæller Tom Lindquist, der er administrerende direktør i Høyrup & Clemmensen.

Et klap på skulderen til medarbejderne

Den ekstraordinære bonus vækker glæde blandt virksomhedens elektrikere og elinstallatører, der tager den ekstra check som et klap på skulderen.

”Vi er glade for at blive belønnet og værdsat. Jeg havde bestemt ikke regnet med en bonus, men vi ser det som ros fra ledelsens side,” siger Danni Skov, der er tillidsrepræsentant i virksomheden, og fortsætter:

”Jeg synes, det er fedt, at de giver os noget efter et hårdt arbejdsår. Vi er 40 mand, der alle har over ti års anciennitet, så vi har også været loyale overfor Høyrup & Clemmensen.”

Høyrup & Clemmensen erkender, at det er vigtigt at kunne tiltrække de rigtige medarbejdere. Bonussen er et led i strategien om at skabe en virksomhed, der er attraktiv og rummelig i sin tilgang til efteruddannelse og karrieremuligheder. Det er nødvendigt for at finde og fastholde nye medarbejdere i hovedstaden, hvor ledigheden for elektrikere er under en procent.

”Der er højt til loftet, og det er det bedste ved at være hos Høyrup og Clemmensen. Jeg sad og forhandlede for gutterne, hvor vi valgte ikke at indgå en fast aftale om bonus. Nu får vi pengene, selvom det ikke er en del af aftalen. Når vi ved, at der kan komme kontant afregning, øger det lysten til at blive i virksomheden og yde sit bedste,” forklarer Danni Skov.

Intelligente investeringer

Elinstallationsvirksomheden har ifølge direktøren i 2015 formået at hæve dækningsbidraget, mens kapacitetsomkostningerne er holdt på samme niveau. Det forbedrer resultatet for Høyrup & Clemmensen, der specialiserer sig i sikringsanlæg og bygningsautomation.

”Vi vil finde værdiskabende løsninger for kunderne. Vi skal differentiere os, og vi vil positionere os på markedet for teknologiske løsninger. Vi må erkende, at vi ikke kan montere stikkontakter, der sidder mere lige end konkurrenternes, men vi kan differentiere os med intelligente installationer der skaber værdi for kunden,” siger Tom Lindquist.

De mange opstartsinvesteringer på markedet for intelligente bygninger er hovedårsagen til, at Høyrup & Clemmensen forventer et fald i indtjeningen i 2016. Alligevel er direktøren ikke i tvivl om, at ledelsen så rigtigt, da de besluttede at give medarbejderne andel i den flotte bundlinje. Et særsyn i håndværksbranchen.

”Vores resultat er historisk, så vi synes bestemt, at medarbejderne skal have et ekstra klap på skulderen. De er meget loyale, og forhåbentlig har de lyst til at blive hos os. Branchen har svært ved at tiltrække nye medarbejdere, så vi skal først og fremmest beholde de gode medarbejdere, vi har,” siger Tom Lindquist.

 

Læs eksempelvis denne historie fra Licitationen d. 26. april.