Google + Facebook Linkedin Instagram Twitter Email Phone Search Plus Minus Download print
Om Teambuilding på godset: Stærkt samarbejde, hygge, arbejdsglæde og gode minder

Teambuilding på godset: Stærkt samarbejde, hygge, arbejdsglæde og gode minder

Af projektleder Søren Nørregaard-Vinther

Et af punkterne i vores vision er ” Vi vil være anerkendt som en excellent virksomhed, der bygger på stolthed, samarbejde og indsigt og tiltrækker de dygtigste medarbejdere og ledere.”

Og den 29. september 2017 forsøgte vi at blive endnu bedre til dette, da vi alle var inviteret til et arrangement på Kragerup Gods. Oplægget var “Arbejdsglæde og Samarbejde” samt en masse god hygge og socialt samvær med kolleger. Arrangementet var et fælles initiativ mellem Klub 19 og vores arbejdsplads.

Vi, ca. 60 mand/kvinde høj, blev hentet i bus på Bådehavnsgade, og så gik turen ellers mod Slagelse og Kragerup Gods. Undervejs var der masser af øl og sandwich, og humøret var højt.

Vel ankommet til godset blev vi ledt ud i ”skoven” til en lille hytte, hvor vi skulle høre et foredrag ved Freddy Meyer med den relative korte titel: “Alle skal have mulighed for et godt arbejdsliv og være med til at skabe engagement og arbejdsglæde på arbejdspladsen. At gå glad på arbejde og endnu gladere hjem er fuldstændig grundlæggende for at være i harmoni med sig selv og sine omgivelser.”

Her hørte vi om Freddys liv i et ca. to timer langt stand-up agtigt foredrag – kun afbrudt af kaffe og kage, hvor vi lærte nogle nye vendinger så som: “Svesken på disken”, “Surstråler”, “Sidder du på en død hest? Så stig af!” “Vil du med ud og se mig i spejlet.”

Men et af de vigtigste punkter, han fremførte, var: Hvad koster det at have en sur medarbejder? Det er dyrt, Ikke blot økonomisk dyrt, men også dyrt for arbejdsglæden og samarbejdet mellem kolleger og ledere – og i sidste ende koster det på resultaterne. En enkelt “surstråler” skader hele organisationens arbejdsmiljø ufattelig meget, og det påvirker både motivationen og samarbejdet.

Alle kan have en dårlig dag, men ingen har ret til at berøve andre arbejdsglæden. Så vær med til at skabe arbejdsglæde, som du også kan tage med hjem. Det smitter af hele vejen rundt.

Herefter var der en kort pause, hvorefter vi blev delt ind i hold, fik udleveret en trækvogn med chips og drikkevarer, og så gik turen rundt på godset til forskellige samarbejdsøvelser. Flere fortalte efterfølgende, at det var rigtigt hyggeligt at være samen med kollegaer fra andre afdelinger på holdene.

De fire konkurrencer var:
1. Kanotur: Hvem kommer flest gange rundt om voldgraven (og ikke flest gange i vandet! Og i øvrigt tak til Stig, der tænkte hurtigt og skaffede tøj)

2. Stafet i rafte A med puslespil

3. Lav geometriske figurer med bind for øjnene

4. Sidst, men ikke mindst, den sværeste øvelse: Byg en tømmerflåde og transporter holdet frem og tilbage flest gange over voldgraven. Under den øvelse var der flere, der så både Morten G. og Casper K. smide tøjet og svømme over voldgraven. Efterfølgende fortalte instruktørerne, at de aldrig før havde set et hold, der var så hurtige og gode til at samarbejde. Normalt tager det ca. 30 min at bygge en tømmerflåde. Alle vores hold var færdige inden 14 minutter. Det viser godt samarbejde, og hvor engagerede vi er hos H&C.

Men der kan kun være én vinder, og vi hyldede vinderholdet med store klapsalver og skåltale fra Tom L.
Det var nu efterhånden gået hen og blevet mørkt. Den helstegte pattegris var klar, der var mere koldt øl og masser af hygge, der fortsatte indtil bussen kom og hentede os alle. Nu med flere gode H&C- minder og endnu større arbejdsglæde.

Så skal vi da lige slutte med endnu et Freddy Meyer citat:

“Vi er alle født glade – men hvordan forvalter du din glæde? Din attitude er ikke en privat sag, og hvem har givet dig retten til at stråle surt? Hvorfor ikke arbejde i et positivt miljø, når vi nu skal være der så mange timer?”