Nyt lydanlæg til Aarhus Domkirke

Kundecase

Ved en påskeprædiken lød præsten i Aarhus Domkirke anderledes. Talens rungende efterklang var reduceret betragteligt, og ordene var nu lettere at høre. Forklaringen på den klare lyd og forbedrede taleforståelighed i kirkerummet var et helt nyt lydanlæg skræddersyet og installeret af NorthStar

Aarhus Domkirke er Danmarks længste kirke, og 20 meter under hvælvingerne er menigheden udsat for en efterklangstid på ca. 6 sekunder. Den meget lange efterklangstid er god til orgelmusik, men udfordrer præstens tale, så mange af tilhørerne på de 1.200 siddepladser har svært ved at høre ordene ordentligt.

Før valg af lydleverandør var de indhentede tilbud genstand for en grundig vurdering af menighedsrådet i tæt samarbejde med 2 lydkonsulenter. Valget faldt på NorthStar, der har installeret lydanlæg i mere end 130 kirker.

NorthStar har designet antallet af højttalere, og hvor den optimale placering af disse skal være for at få bedst mulig lydgengivelse uden forstyrrende refleksioner – og med mindst mulig efterklang. Den skræddersyede løsning inkluderer bl.a. 23 stk. højttalersøjler på 2 meter og 8 stk. enkelthøjttalere – alle fra Bose.

I løsningen er der også lagt vægt på at levere nem betjening. En lyssensor på prædikestolen justerer automatisk lyden, så den er lokaliseret, hvor præsten taler fra. Hvad enten det er fra alteret eller prædikestolen.

Derudover styres mikrofoner, lydstyrke og til-/frakobling af lydzoner med en tablet eller et brugervenligt digitalt kontrolpanel.

Relaterede KUNDECASES

Kirker

Sct. Mikkels Kirke har fået nyt lydanlæg

AV-firmaet NorthStar har i Sct. Mikkels Kirke på ’Mikkelsbjerget’ i centrum af Slagelse installeret et nyt moderne lydanlæg, hvor taleforståeligheden og lyddækning er optimeret i forhold til kirkerum og akustik.

Læs mere