Sct. Mikkels Kirke har fået nyt lydanlæg

Kundecase

AV-firmaet NorthStar har i Sct. Mikkels Kirke på ’Mikkelsbjerget’ i centrum af Slagelse installeret et nyt moderne lydanlæg, hvor taleforståeligheden og lyddækning er optimeret i forhold til kirkerum og akustik.

Rummelig kirke med høj efterklang
Med en længde på 36 meter og en bredde på 20 meter er kirkens skib og to sideskibe en af de mere rummelige kirker. Der er højt til loftet, og kirkerummets efterklang skaber fremragende rammer for sang og orgelmusik, men de mange lydrefleksioner fra søjler og stenvægge udfordrer også muligheden for tydeligt at høre præstens ord.

Derfor blev NorthStar sidste år inviteret til at lave opmålinger og gennemgå kirkerummet for at skræddersy den bedst mulige lydløsning med fokus på god taleforståelighed, optimal lyddækning i hele kirken og nem betjening af lydanlægget.

Lyd med verdens førende kirkehøjttaler
NorthStar – der i dag er en del af Høyrup & Clemmensen – blev valgt som leverandør og installerede et nyt lydanlæg med Boses professionelle linjekildehøjttalere fordelt på 23 positioner. Højttalerne er blandt verdens førende til optimal lyd i kirkerum. De findes bl.a. i Peterskirken i Rom og Kölns domkirke – og i næsten alle de danske kirker, hvor NorthStar er lydleverandør – med Roskilde Domkirke og Aarhus Domkirke som de største. Højttalernes lyd er designet, så spredningen er fokuseret på at ’ramme’ publikum samtidig med at antallet af lydrefleksioner er minimeret.

Nyt moderne lydanlæg til både tale og musik
NorthStar installerede også nye trådløse mikrofonsystemer med de nyeste frekvenser, og teleslyngen blev udskiftet, så den opfylder de nyeste krav og normer. Det nye lydanlæg styres meget let og brugervenligt fra et digitalt betjeningspanel eller en iPad. Med to mobile basmoduler, der let tilsluttes lydanlægget, får lyden også den helt rigtige bundklang til musikafspilning og live koncerter.

”Sct. Mikkels Kirke har været en spændende opgave for NorthStar, hvor vi fik mulighed for at sikre en god og ensartet lyddækning med fremragende taleforståelighed trods det store kirkerums udfordringer. Vores teknikere har lavet en flot installation, og vi er meget tilfredse med resultatet, der nu gør, at alle kirkegængere kan høre præstens ord – uden at anstrenge sig”, fortæller Lennart Funch, salgschef hos NorthStar.

Sct. Mikkels Kirke har været en spændende opgave for NorthStar, hvor vi fik mulighed for at sikre en god og ensartet lyddækning med fremragende taleforståelighed trods det store kirkerums udfordringer.
Lennart Funch
Salgschef, NorthStar

Relaterede KUNDECASES