Hvidovre Hospital – intelligent bygningsautomation

Kundecase

Høyrup & Clemmensen installerer intelligent bygningsautomation på Hvidovre Hospitals nye sengestuer – såkaldte patientværelser. Det har vakt interesse i udlandet, hvordan værelserne indrettes og bliver mere brugervenlige for patienterne.

Lys, varme og ventilation på patientværelserne reguleres automatisk. Fx reguleres lyset efter mængden af dagslys, som kommer ind i rummet. Fra en skærm ved sengen kan patienten også selv styre loftlys og sengelampe, trække gardinerne for eller fra, se tv, bestille mad og gå på internettet. Endelig kan patienten vælge at gøre en glasvæg ud mod gangen gennemsigtig eller mat.

Hvidovre Hospital gennemfører frem til 2020 en større ombygning af sengestuer og patientmodtagelser. Den første af renoveringens tre etaper er veloverstået, og i løbet af de kommende tre år gennemføres anden etape, som også er den største. Høyrup & Clemmensen har vundet denne etapes teknikentreprise og er ansvarlig for alle tekniske fag. Vi foretager selv de intelligente bygningsinstallationer samt el-arbejder, og entrerer med underleverandører inden for VVS, ventilation og sprinkler.

Den samlede teknikentreprise var i et EU-udbud, som Høyrup & Clemmensen vandt.

Fakta om projektet

Bygherre

Hvidovre Hospital

Byggeperiode

2017 – 2020

Relaterede KUNDECASES

Kirker

Sct. Mikkels Kirke har fået nyt lydanlæg

AV-firmaet NorthStar har i Sct. Mikkels Kirke på ’Mikkelsbjerget’ i centrum af Slagelse installeret et nyt moderne lydanlæg, hvor taleforståeligheden og lyddækning er optimeret i forhold til kirkerum og akustik.

Læs mere