Skær overflødigt elforbrug til belysning væk

Nyhed

Når du vil spare på elregningen i jeres bygning, er belysning et af de mest effektive områder at sætte ind. Ved at skære overflødigt elforbrug til belysning væk, kan I spare store mængder strøm. De 3 vigtigste råd til dig, der ønsker at kigge din virksomheds eller institutions belysning efter i sømmene.  

 1. Skift til LED og spar op til 80%
Det er bestemt ikke længere en nyhed, at LED giver store besparelser på mellem 60-75% af elregningen i forhold til gløde- og halogenpærer, kompaktrør og lysrør. En LED-lyskilde holder normalt også 10 gange længere, og I kan derfor også undgå de hyppige skift af pærer og lysstofrør.  

 2. Sæt styring på lyset og spar op til 40% 
Når du anvender bevægelsessensorer og dagslysstyring, sikrer du, at der kun bruges lys, når der er behov.  

 3. Sluk unødvendig belysning  
Gennemgå jeres belysning og vurder, om noget af jeres belysning kan undværes. Sluk helt for unødvendig belysning i rum, der ikke anvendes – eller overvej en reduktion fra f.eks. 14 timers drift til 6 timers drift på udendørsbelysning.  

Du kan hurtigt blive klogere  
Den mest effektive måde at spare på elforbruget i din virksomhed eller institution er ved at kigge lidt nærmere på jeres installationer og finde frem til netop jeres store energisyndere. På dette punkt har tiden virkelig arbejdet med os. I dag behøves ingen store forkromede analyser for at kunne komme godt i gang med energioptimeringen. Med udgangspunkt i vores ekspertise og erfaring kan vi vurdere, hvordan I nemmest, hurtigst og billigst kan arbejde med at reducere jeres elforbrug og dermed jeres omkostninger. Vi står klar til at hjælpe jer.   

Relaterede nyheder

Er du også træt af at være energibetjent?

Når elforbruget ikke har direkte indflydelse på egen pengepung, så har mange af os en tendens til ikke at bekymre os i samme grad. Derfor ender mange bygningsansvarlige med at være den energibetjent, som ingen rigtig lytter til.

De største el-syndere

Når du vil spare på elregningen i jeres bygning, er belysning, it-udstyr samt jeres adfærd de mest effektive områder at sætte ind.