Julebelysning – skal, skal ikke?

Nyhed

Priserne på el er rekordhøje i år, og rigtig mange virksomheder har derfor valgt ikke at pynte kontorer og bygninger med den vanlige julebelysning. Men hvor meget fylder julebelysningen egentlig på din elregning i december?

Nu gik det ellers lige så godt med julebelysningen. Flere og flere af vores kunder har gennem de sidste år indført nye traditioner for at pynte kontorer og bygninger med diverse former for julelys. Det skaber en fantastisk hygge og skyder en mørk vintersæson i gang på en dejlig måde.

I år holder mange en pause med den tradition. Elpriserne er rekordhøje og energikrisen raser. Virksomheder er som private hjem påpasselige med at elregningen ikke stikker helt af. Flere undersøgelser viser, at omkring 15 % af alle private ikke pynter med julebelysning i år.

Vi oplever dog, at mange af vores kunder ikke ved, hvor meget el deres julebelysning egentlig bruger. Derfor vil vi gerne kaste lidt lys over sagen.

LED-lyskæde bruger ca. 80% mindre strøm
Elforbruget til julebelysninger afhænger meget af, hvilken lyskilde belysningen bruger. Har du tændt en LED-lyskæde med en effekt på 5 watt hele døgnet i 3 måneder, så koster det omkring 60 kroner. Har du derimod tænkt en lyskæde med gløde- eller halogenpærer med en effekt på 35 watt, så koster den 420 kr. i samme periode.

Julebelysning kan dermed have en meget forskellig betydning for dit elforbrug. Heldigvis er langt de fleste nye lyskæder lavet med LED-pærer, men er du i tvivl, så tjek hvor mange watt jeres lyskæder bruger. Hvis de bruger mere en 30 watt, så er der sandsynligvis ikke LED.

Sluk dit julelys automatisk, når du ikke har glæde af det

Dernæst er det vigtigt for dit elforbrug, at dit julelys kun er tændt når medarbejderne har glæde af det. For eksempel kan I sætte en timer på udelyset, så dine lyskæder kun er tændte i det tidsrum, hvor I er i virksomheden, og hvor der er mørkt.

Det er også vigtigt, at I gør det nemt at slukke for den indendørs julebelysning. Mange kører med systemet, at sidste mand slukker, men tit og ofte glemmer sidste mand netop det. Derfor opfordrer vi altid vores kunder til at bruge en timer, som f.eks. er indstillet til at tænde lyset mellem 08.00-17.00.

Tænd for julehyggen
Følger du rådene om at bruge LED-belysning og automatisere styringen af lyset, så mener vi godt, at du kan tænde for julehyggen i din virksomhed, uden at din elregning slår højde rekord. Du er altid velkommen til at ringe til os for flere gode råd og sparring om den konkrete situation i din virksomhed.

Relaterede nyheder

Erhvervssponsor 2024

Høyrup & Clemmensen støtter Dansk Flygtningehjælps arbejde for flygtninge og andre familier, der er fordrevet fra deres hjem.

Høyrup & Clemmensen støtter Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er hele Danmarks indsamling. En gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande.