Er dit elforbrug højt eller lavt?

Nyhed

Mange af vores kunder kigger i disse måneder deres elforbrug efter i sømmene. Både virksomheder og institutioner har stor fokus på, om de kan spare på deres elregning. Flere faktorer spiller ind, når vi skal vurdere om et elforbrug er højt eller lavt – men et godt sted at starte, er ved at kigge på naboen.

Egentlig findes der ikke et enkelt svar på, om dit elforbrug er højt eller lavt. Det kræver, at vi forstår det daglige virke i din virksomhed eller institution. Men ved at dykke ned i rapporter om gennemsnitsforbruget i din branche, bliver du hurtigt meget klogere.

Har du f.eks. en virksomhed inden for Handel & Service, så kan du forvente et gennemsnitsforbrug pr. måler på 2.738 kWh. Er du derimod ansvarlig for en offentlig institution, vil du kunne forvente et langt lavere gennemsnitlig forbrug pr. måler på 1.935 kWh. Spændet for det gennemsnitlige forbrug pr. måler er dog meget stort, så derfor må du dykke mere ned i, hvor de helt store energisyndere i din virksomhed eller institution findes.

 

Hvad bruger du størstedelen af dit elforbrug til?

For langt de fleste af vores kunder gælder det, at størstedelen af deres elforbrug går til:

  • Belysning
  • It-udstyr
  • Ventilation

Der kan være mange penge at spare, hvis du optimerer på de installationer, som styrer disse tre områder. Med få midler, vil du f.eks. i et mødelokale med skærme, opkobling og lydsystem ofte kunne halvere energiforbruget ved bl.a. at justere installationen i de perioder, hvor den ikke bruges. Det samme gælder for computere, kaffemaskiner, kopimaskiner osv. De bruger rigtig meget strøm – også om aftenen og i weekenden.

Du kan hurtigt blive klogere

Den mest effektive måde at optimere på elforbruget i din virksomhed eller institution er ved at kigge lidt nærmere på jeres installationer – og sammenligne dem med vores andre kunder. På dette punkt har tiden virkelig arbejdet med os. I dag behøves ingen store forkromede analyser for at kunne komme godt i gang med energioptimeringen. Med udgangspunkt i vores ekspertise og erfaring kan vi vurdere, hvordan I nemmest, hurtigst og billigst kan arbejde med at reducere jeres forbrug og dermed jeres omkostninger. Vi står klar til at hjælpe jer.

Relaterede nyheder

Erhvervssponsor 2024

Høyrup & Clemmensen støtter Dansk Flygtningehjælps arbejde for flygtninge og andre familier, der er fordrevet fra deres hjem.

Høyrup & Clemmensen støtter Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er hele Danmarks indsamling. En gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande.