De tre vigtigste råd til mere energivenlig brug af it-udstyr

Nyhed

Når du vil spare på elregningen i jeres bygning, er it-udstyr et af de mest effektive områder at sætte ind. 

Vi har samlet de 3 vigtigste råd til dig, der ønsker en mere energivenlig brug af it-udstyr i din virksomhed eller institution.  

 1. Mødelokaler 

Sluk for lys, skærm, projektor, smartboard osv., når I forlader et mødelokale. Mange projektorer har en indbygget strømstyring, som slukker projektorens lyskilde og sætter projektoren på standby. Undersøg indstillingen, og reducer tiden, hvis den er for lang. Brug så vidt muligt ”eco-funktionen” på projektoren. 

 

 2. Arbejdsstationer 

Sluk for skærme, computere og arbejdslamper, når I forlader arbejdsbordet. Og indstil computere til at gå i dvale efter 10 minutters fravær, og skærme til at slukke efter højst 10 minutter. Brug elspareskinner til at slukke for det tilsluttede udstyr, når computeren slukkes. Det gælder både hæve-sænke-borde, eksterne strømforsyninger og andet udstyr, der kun skal være tændt, når computeren er tændt.  

 

 3. Kopimaskiner og printere 

Indstil kopimaskine og printer til automatisk at gå i dvale, når I ikke bruger den – f.eks. efter 15 minutter. Hvis maskinen er hurtig til at varme op, kan tiden være kortere. Sluk maskinen helt, når I ikke bruger den – f.eks. efter arbejdstid. Mange maskiner kan også tidsindstilles til at slukke af sig selv. 

 

Du kan hurtigt blive klogere  

Den mest effektive måde at spare på elforbruget i din virksomhed eller institution er ved at kigge lidt nærmere på jeres installationer og finde frem til netop jeres store energisyndere. På dette punkt har tiden virkelig arbejdet med os. I dag behøves ingen store forkromede analyser for at kunne komme godt i gang med energioptimeringen. Med udgangspunkt i vores ekspertise og erfaring kan vi vurdere, hvordan I nemmest, hurtigst og billigst kan arbejde med at reducere jeres elforbrug og dermed jeres omkostninger. Vi står klar til at hjælpe jer.   

Relaterede nyheder

Er du også træt af at være energibetjent?

Når elforbruget ikke har direkte indflydelse på egen pengepung, så har mange af os en tendens til ikke at bekymre os i samme grad. Derfor ender mange bygningsansvarlige med at være den energibetjent, som ingen rigtig lytter til.

De største el-syndere

Når du vil spare på elregningen i jeres bygning, er belysning, it-udstyr samt jeres adfærd de mest effektive områder at sætte ind.