Er du også træt af at være energibetjent?

Nyhed

Når elforbruget ikke har direkte indflydelse på egen pengepung, så har mange af os en tendens til ikke at bekymre os i samme grad. Derfor ender mange bygningsansvarlige med at være den energibetjent, som ingen rigtig lytter til. Det har vi tænkt os at gøre noget ved! Bestil vores gratis hjælpepakke og få vores gode råd til, at få dine kollegaer med på mere energivenlige vaner.

Det har vist sig at være langt sværere at implementere gode energivaner i virksomheder og institutioner, end det er at implementere dem hjemme i privaten. Men det er værd at kæmpe for en ændring af vanerne. Der er nemlig mange penge og et stort forbrug at spare. Vidste du eksempelvis, at de fleste virksomheder og institutioner vil kunne sænke elforbruget med 20% ved blot at slukke it-udstyr og elektronik, når det ikke bruges? Det gælder især computere, industrikaffemaskiner og belysning, der sættes på standby i lange perioder, hvor de ikke benyttes – både efter fyraften, i ferier og i weekender.

Er du bygningsansvarlig og ønsker at påvirke dine kollegaer til en mere energivenlig adfærd, så kommer her vores tre bedste råd.

 1. Inddrag

Inddrag medarbejderne i din virksomhed eller institution i forhold til mere energivenlige vaner i hverdagen. Medarbejderne vil ofte have et godt kendskab til bygningen og gode ideer til, hvordan I kan spare energi på arbejdspladsen. Samtidig vil inddragelse øge sandsynligheden for at medarbejderne rent faktisk hopper med på jeres initiativer.

 2. Informer

Det er vigtigt, at fortælle medarbejderne om de gode energivaner på arbejdspladsen. Både hvorfor det er vigtigt, at I sparer på energien, hvordan jeres forbrug ser ud i dag og hvor de største energisyndere på jeres arbejdsplads er. Det vil gøre det konkret og letforståeligt, og alle ved præcis hvad der forventes.

 3. Hold fast

Det er et langt sejt træk at bibeholde fokus på de gode energivaner. De gode vaner går lynhurtigt i glemmebogen, hvis ingen løbende kommunikerer omkring det. Nogle greb til at holde fokus er f.eks. interne konkurrencer, synligt materiale og løbende kommunikation om hvordan de energirigtige vaner påvirker jeres elforbrug. Selv små hverdagsændringer, rutiner og vaner kan gøre en stor forskel på det samlede energiforbrug.

Bestil nedenfor en gratis hjælpepakke (der gør en del af arbejdet for dig) 

BESTIL GRATIS ENERGIPAKKE

Vi har sammensat en gratis pakke med materialer til din virksomhed eller institution, der på humoristisk vis øger opmærksomheden omkring de gode energivaner – og du slipper for at agere energibetjent. Materialerne dækker over bl.a. en flyer med gode råd samt klistermærker, plakater og post-it-blokke, der øger opmærksomheden blandt dine kolleger.

Relaterede nyheder

Vi støtter Red Barnet

Høyrup & Clemmensen støtter Danmarks største, uafhængige børnerettighedsorganisation, Red Barnet.

Erhvervssponsor 2024

Høyrup & Clemmensen støtter Dansk Flygtningehjælps arbejde for flygtninge og andre familier, der er fordrevet fra deres hjem.

Høyrup & Clemmensen støtter Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er hele Danmarks indsamling. En gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande.