AV-løsninger til kirker

NorthStar er specialister i lyd- og billedløsninger, og vi har i mere end 40 år leveret professionelle lydanlæg og AV-løsninger til kirker.

Professionelle AV-løsninger

med respekt for kirkens rum

Kirker har en helt særlig akustik og arkitektur. Det stiller særlige krav til et lyd- og billedanlæg. Anlægget skal falde i ét med bygningen og fremstå diskret – men samtidig give den bedst mulige oplevelse for kirkegængerne. 

Kirker er forskellige, og derfor har de også forskellige behov. Vi laver altid løsninger, som er tilpasset den enkelte kirke. Både når det kommer til lyd og billede.

Lavt ekko og høj taleforståelighed
Vi har alle oplevet, at tale i en kirke kan have en megrt lang efterklang. Det skyldes at et kirkerum ofte har store og hårde flader, der kaster lyden frem og tilbage. Vi specialedesigner derfor hvert et lydanlæg, så vi undgår forstyrrende ekko, men samtidig har en lyddækning, der giver høj taleforståelighed – uanset hvor man sidder i kirken. 

Giv en fantastiske oplevelse 
Der foregår mange aktiviteter i en kirke eller sognegård, hvor AV-løsningen har en stor betydning for tilhørernes oplevelse. Uanset om det er en gudstjeneste, et foredrag eller en koncert, så spiller lydanlægget eller muligheden for at præsentere billeder en vigtig rolle for arrangementets succes. En professionel AV-løsning giver tilhørerne en fantastisk oplevelse – både i lyd og billeder. 


Skærme der passer ind
Vi oplever en stigende efterspørgsel på skærm – og billedløsninger til kirker. Det være sig infoskærme, projektorer og touchskærme. Vi gør en stor ære i, at finde de skærme som opfylder den enkelte kirkes behov, og som har en størrelse og placering som passer ind i kirkens rum. 

Lyt før du køber

Det kan være svært at forholde sig, hvordan et professionelt lydanlæg kan forbedre oplevelsen for de tilhørende. Derfor laver vi altid en demonstration af, hvordan dit nye lydanlæg fra NorthStar vil opleves. Ved hjælp af Bose Modeler laver vi en computersimulering af kirkes rum og finder frem til den optimale placering af højtalerne. Herefter får du mulighed for at opleve denne simulering og på egen krop opleve, hvordan et professionelt lydanlæg bidrager til en unik oplevelse. 

Prisen var kendt, og der var ingen usikkerhed om akustik og efterklang. Det færidge resultat overgik alle forventninger
Garnisonskirken
menighedsrådet

Vores AV-løsninger

Vi tilbyder brugervenlige løsninger inden for:

God lyd skal designes
Professionel lyd skal designes. For den gode lyd har mange udfordringer. Rummets størrelse, arkitektur, indretning og valg af materialer har stor betydning for valg af den rigtige lydløsning. Når selv få graders vinkling af højttalere påvirker lydoplevelsen, er lyddesign nødvendigt for at finde den optimale højttalerplacering, antal, størrelser m.v.

NorthStar bruger de førende teknologier til lyddesign. Med udgangspunkt i brugerens behov rådgiver vi om mulighederne og skræddersyr den tekniske og økonomiske optimale løsning i tæt samarbejde med kunden.

Med NorthStars lyddesign kan vores kunder opleve det endelige resultat, allerede mens byggeprojektet ligger på tegnebrættet. Derved kan problemer med akustikken løses før byggeriet startes op.

Bose® Modeler® og Auditioner® lyddesign
NorthStar benytter Bose® Modeler® software til at skabe en korrekt akustisk model af et hvilket som helst rum, og udvikle et design uden uønskede ekkoer, for høj efterklangstid, eller akustiske “hot & cold spots”.

Programmet beregner også effekten af overfladers akustiske egenskaber. Bose® Modeler® software kan bruges til modellering af eksisterende bygninger eller skabe rummet ud fra arkitekttegninger, inden byggeriet er påbegyndt.

I den arkitektoniske korrekte model kan man placere et ønsket antal højttalere i rummet og simulere hvordan lyden opfører sig. Højttalerne kan flyttes, drejes og hældes i programmet, så man kan finde den helt rigtige løsning med perfekt lyd.

Oplev det endelige resultat, inden lydanlægget sættes op
Med Bose® Auditioner® teknologien kan vi præsentere den lyd, som kunden vil få i virkeligheden. Derved får vores kunder mulighed for at høre, hvordan det endelige resultat bliver, inden lydanlægget sættes op. Det er vores garanti og kundens tryghed ved at arbejde sammen med NorthStar.

Kontakt os og vi finder den bedste løsning til dine ønsker og behov. 

Teleslyngeanlæg er et krav
Ifølge Bygningsreglementet er det et krav, at der er installeret teleslyngeanlæg i offentlige forsamlingslokaler med offentlig adgang som eksempelvis kirker, koncert- og foredragssale.

En teleslyngeløsning sørger for, at høreapparatbrugere med telespole kan høre lyden fra en mikrofon direkte i høreapparatet. På den måde kan de følge med i f.eks. gudstjenester, møder eller teaterforestillinger uden at blive generet af baggrundsstøj.

Opfylder de nyeste krav
NorthStars teleslyngeløsninger opfylder de nyeste krav efter gældende DS/EN 60118-4 norm.

Vedligeholdelsen er vigtig
En teleslynge kan gå ud af justering, derfor er det vigtig, at man vedligeholder det.

NorthStar tilbyder at rådgive, hvad der skal til for at opnå den optimale lyd – uanset om det er et nyt anlæg, eller for at få en tilstandsrapport om et nuværende anlæg opfylder kravene i normen.

Kontakt os for at få en tilstandsrapport om jeres nuværende anlæg opfylder kravene i normen.

Du kan læse mere om vigtigheden af teleslyngeanlæg her i Kirkeministeriets
Vejledning om teleslynge i kirker og menighedslokaler.

Digitale infoskærme
Digitale infoskærme er en populær kanal til kommunikation både inden- og udendørs, men for at sikre at informationen er opdateret skal brugervenligheden være i top.

NorthStars infosystem er et af markedets mest fleksible, brugervenlige og ikke mindst driftsikre softwareplatforme til opbygning og styring af digitale infoskærme.

Tilbagemeldingerne fra vores kunder er klare: de er yderst tilfredse med den meget enkle brugerflade. Netop den intuitive brugerflade gør, at flere vil bruge programmet, og indholdet vil derved oftere blive skiftet ud.

NorthStars infosystem kan bl.a. anvendes til følgende løsninger:

 • Nyhedsformidling og underholdning
 • Servicekiosk
 • Annoncering
 • Medarbejder information
 • Outdoor TV
 • Instore TV

Indholdet kan udskiftes fra alle pc’er, hvor end man ønsker det. Dette skyldes, at styringen foregår via internettet. Der betales et engangsbeløb for oprettelse og en månedlig ydelse for hosting, datatrafik, hotline service og løbende softwareopdatering.

Medietyper omfatter:

 • Tekst & HTML
 • Billeder & slideshows
 • Videofiler og PowerPoint
 • Lydfiler
 • Flash
 • RSS Feeds

Kontakt os og vi finder den bedste løsning til dine ønsker og behov. 

Projektor, lærred og skærme
Billedløsninger til mødelokaler fra NorthStar giver den optimale ramme til møder, præsentationer, foredrag eller undervisning.

Alt efter dit ønske kan NorthStar levere:

 • skærm
 • projektor
 • lærred
 • interaktiv tavleløsning
 • professionel lyd

Men vigtigst er, at sikre en let brugervenlig betjening af AV udstyret, så vært og deltagere får en god oplevelse og har ro til at fokusere på arrangementets indhold.

Kontakt os og vi finder den bedste løsning til dine ønsker og behov. 

Flere løsninger inden for mobile lydanlæg
NorthStar kan tilbyde flere løsninger på et mobilt lydanlæg, der er kompakt, let at bære og kan gøres klar på under 5 minutter. De leverer fremragende lyd, der uden problemer dækker fx de fleste mødelokaler.

Vi har mulighed for at levere løsninger med op til 4 timers batteridrift til behov, hvor der er langt til det nærmeste strømstik. De transportable lydanlæg har Bluetooth og indgange til mikrofon/ line og fx MP3/Smartphone/Tablet/PC afspillere.

Kontakt os og vi finder den bedste løsning til dine ønsker og behov. 

NorthStar tilbyder en række streamingløsninger, der sikrer at fx kirker, foreninger m.v. nemt kan nå ud til alle gennem livestreaming af gudstjenester, møder, foredrag og lignende events. Nu kan du nemt levere streaming fra kirken til alle eller specifikke lokationer som fx plejehjem eller sognegårde.

Mange muligheder kræver skræddersyede løsninger
Vi har mange løsninger til streaming – fra en basisløsning med et mobilt kamera og en knaphulsmikrofon tilsluttet en computer til fast installation af flere kameraer med dreje, tilte og zoom-funktioner. Der er mange muligheder, derfor skræddersyer vi altid løsningen efter kirkens ønsker, behov og budget, så vi sammen finder den helt rigtige løsning.

Kamera
Valg af kamera er vigtig for kvaliteten og oplevelsen af streaming. Skal opsætningen være enkelt med én kameraposition vil en løsning med mobiltelefon, web- eller boxkamera måske være at foretrække. Er der behov for flere kamerapositioner i samme rum er PTZ kameraer (panorering-tilt-zoom) med fleksibel styring eller automatisk tracking et meget populært valg blandt vores kunder. Her kan betjeningen gøres meget brugervenlig med foruddefinerede kameraindstillinger lagret i presets knapper, men manuel styring er også muligt, hvis det ønskes.

Streamingplatforme – live eller redigerede optagelser
Når der skal vælges en streamingplatform skal man overveje, om der ønskes live streaming eller videoen først skal lægges op og frigives, efter optagelsen er redigeret, da hver platform har deres fordele og ulemper.

Ambitioner for redigering af optagelser har også betydning for, hvilken løsning NorthStar vil anbefale. Derfor anbefaler NorthStar altid en uddybende samtale, hvor vi sammen med kunden afklarer ovenstående behov og ønsker – så vi kan samle den helt rigtige streamingløsning, der præcis passer til kundens ambitioner.

Kontakt os og vi finder den bedste løsning til dine ønsker og behov. 

0 +
Tilfredse kunder
0 +
Års erfaring

KUNDECASES

Kirker

Sct. Mikkels Kirke har fået nyt lydanlæg

AV-firmaet NorthStar har i Sct. Mikkels Kirke på ’Mikkelsbjerget’ i centrum af Slagelse installeret et nyt moderne lydanlæg, hvor taleforståeligheden og lyddækning er optimeret i forhold til kirkerum og akustik.

Læs mere
Der findes ikke mere i arkivet

Udvalgte referencer i kirker

Ansgars Kirke, Ålborg
Ansgar kirke København
Apostelkirken
Ballerup Kirke
Bandholm Kirke
Betlehemskirken
Bogø Kirke
Bov Kirke
Buddinge Kirke Menighedshus
Den Katolske Kirkes hovedkontor
Egebæksvang Kirke
Egedal Kirke
Ejstrupholm Sognehus
Ellebæk Kirke
Engholm Kirke
Ebdrup Kirke
Egedal Kirke Kokkedal.
Farum Kirke
Femø kirke
Flintholm Kirke
Fløng Kirke
Frederiksholm Kirke
Frederiksværk Kirke
Frihavnskirken
Frederikshavn Kirke
Frelsens Hær, Valby
Frydendal Kirke
Garnisons Kirke, København
Gladsaxe Kirke
Gladsaxe Sognegård ‘Laden’
Glostrup Kirke
Gl. Vor Frue Kirke, Roskilde
Græsted Kirke
Grøndalslund Kirke
Gundslev Kirke
Haderslev Domkirke
Halskov Kirke
Hans Egedes Kirke
Hareskov Kirke (og sognehus)
Haslev Kirke
Hellig Kors Kirke, Jyllinge
Helsingør Kapel
Herlev Kirke
Hjadstrup Kirke
Hjallese Kirke
Holme Olstrup Kirke
Horbelev Kirke
Horsens Klosterkirke
Husum Kirke
Hvidovre sognehus
Høje Taastrup Kirke

Hørby Kirke
Jesuskirken (pulpitur og sognehus)
Jyderup Kirke (sognegård)
Jægersborg Kirke
Karlebo Menighedssale
Kirke Værløse Kirke
Klemensker Kirke
Kolind Kirke
Køge Kirke
Ledøje Kirke
Lellinge Kirke
Lunde Kirke
Lundehus Kirke, København
Luther Kirke København
Løvel Kirke
Maribo Domkirke
Mariendal Kirke
Messiaskirken
Nexø Kirke
Nivå Kirke
Nr. Herlev Kirke
Næsby Kirke
Odense Domkirke (kirke og Menighedssal)
Oppe Sundby sognegård
Opstandelseskirken
Præstø Kirke
Præstevang kirke
Præstevang kirke
Risbjerg Kirke, Hvidovre
Romdrup Kirke
Rødding kirke
Roskilde Domkirke (kirke og sognegård)
Roskilde Konventgård
Røsnæs kirke
Sankt Augustins Kirke
Sankt Katarina Kirke St. Heddinge
Sct. Mortens Kirke, Randers
Sankt Nikolai i Nakskov
Sankt Pauls Kirke København
Sankt Ibsker kirke
Sct. Knuds Kirke, Rønne (og sognehus)
Sct. Thomas kirke
Seest Kirke
Sengeløse Kirke
Skamstrup Kirke
Skibinge Kirke
Skovlunde Kirke
Sct. Ibs Kirke
Sct. Michaelis Kirke, Fredericia
Sct. Nicolai Kirke, Aabenraa
Skovvejskirken, Ballerup

Skt. Johannes Kirke, Århus
Skt. Lukas Kirke, Århus
Skt. Mariæ Kirke, Ålborg
Skt. Markus kirke, Frederiksberg
Skt. Pauls Kirke, Taastrup
Skørping Nykirke
Slangerup Kirke
Smørum Kirke
Sorgenfri Kirke
Stavnsholtkirken
Stenlille Kirke
Stenmagle Kirke
Stenstrup Kirke
Store Tåstrup Kirke
Struer kirke
Strøby Sognehus Laden
Sundkirken, København
Sønderbro Kirke
Sønderholm Kirke, Nibe
Tagensbo Kirke
Taksigelseskirken
Tommerup Kirke
Torslunde Kirke
Ubberup Kirke
Udby Kirke
Uvelse Kirke
Valløby Kirke
Vangede Kirke
Vejleå Kirke, Ishøj
Vejlø Kirke
Vesterkær Kirke
Vestervang Kirke
Vor Frue Kirke, Aalborg
Vigerslev kirke
Villingerød menighedshus
Vindinge Sognehus
Virum Kirke
Værløse Kirke
Østervang Kirke
Østervrå Kirke
Ålholm Menighedslokaler
Århus Domkirke (kirke og sognegård)

nyheder

Kontakt os

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

René Carlsen

Key Account Manager