Millioner af lysstofrør skal skiftes til LED grundet forbud

Nyhed

Næsten alle danske virksomheder bliver ramt af det kommende forbud mod de mest almindelige lysstofrør. Vi oplever allerede nu stor efterspørgsel på LED-rør og er i fuld gang med at hjælpe mange af vores kunder med udskiftningen. Interessen forventes kun at blive større i år.

Store penge at spare

Der er store penge at spare ved at skifte fra lysstofrør til LED så snart som muligt, grundet de høje elpriser. Argumenterne for LED-lys er mange:

  • LED-lys er væsentlig billigere i strøm og holder længere
  • En investering i LED-lys er oftest tjent hjem inden for 1-2 år
  • LED-lys skåner både klima og miljø

Forbud mod lysstofrør

EU vedtog i 2022, at de mest almindelige lysstofrør, T5 og T8, udfases, så de ikke længere må bringes på markedet fra den 23. august 2023. Det betyder, at butikker fortsat må sælge ud af lysstofrør, indtil lagrene er tømte. Du kan dog ikke forvente, at der er store lagre af tage fra.

Forbuddet sker på grund af kviksølvindholdet i lysstofrørene, og det forventes at spare EU-landene for ca. 220 mia. kr. i energi og lyskilder samt op mod 3 ton kviksølvsudledninger, frem mod 2035.

Planlæg din udskiftning allerede nu

Der hænger i millionvis af lysstofrør rundt omkring på de danske arbejdspladser. Energistyrelsen opfordrer virksomheder til at udvise rettidig omhu, og komme i gang med udskiftningen. Vi har sikret os løbende leverancer af LED-rør, men forudser at der kan opstå flaskehalsproblemer, grundet ustabilitet i produktion og shipping generelt.

LED-rør eller nyt LED-armatur?

Mange virksomheder gør sig overvejelser om det mest optimale rent faktisk er at skifte til et LED-rør – eller om armaturet skal udskiftes. Når du vælger en udskiftning af hele armaturet, kan du forvente en besparelse på ca. 80% og som oftest samtidig opleve en mere optimal belysning.

Hør hvad du kan spare

Vi står klar til at hjælpe dig med en gratis LED-beregning, så I ved hvad I kan spare i netop jeres virksomhed. Uanset om I ønsker at regne på det eller ej, så vil vi anbefale, at I hurtigst muligt skifter alt lys til LED. Det giver ikke mening at vente.

Læs mere om energioptimering – eller kontakt os her

Relaterede nyheder

Erhvervssponsor 2024

Høyrup & Clemmensen støtter Dansk Flygtningehjælps arbejde for flygtninge og andre familier, der er fordrevet fra deres hjem.

Høyrup & Clemmensen støtter Danmarks Indsamling

Danmarks Indsamling er hele Danmarks indsamling. En gang om året går 12 humanitære organisationer og DR sammen og samler ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande.